Uitgever gevonden

‘Kun je van vierduizend boeken ook een bank maken?’, vraagt mijn lief. Waarna we beiden gieren van het lachen. Eerder schreef ik al dat de speurtocht naar uitgevers voor zelfpublishing, me vooral een ding oplevert. Namelijk dat ik de correctie, de opmaak, het maken van de cover, de publiciteit, kortom al het werk zelf zal moeten doen. Toen ik ook nog eens een leuke drukkerij (Pumbo) tegenkwam, begon het idee te rijpen of ik dan niet ook maar zelf uitgever zal gaan worden.

In een ver verleden heeft mijn lief een uitgeverij gehad. Ik zag zijn ogen al weer beginnen te glinsteren toen ik het idee opperde. Inmiddels zijn we zo ver dat de uitgeverij zelfs al bij de kamer van koophandel bekend staat, we een eigen uitgeversprefix hebben en in de colofoon samen met het isbn-nummer van ‘Cupcakes en en koffer’  Yara March Productions als trotse uitgeverij vermeld staat.

Nu moeten we dus een besluit nemen, laten we er 1000 of meteen 5000 drukken. Het duurt in deze drukke weken rond de Kerst drie tot vier weken als ik zou moeten nabestellen. Het zou vreselijk zijn, als er wel vraag naar mijn boek is, maar dat ik het vervolgens niet leveren kan.

Het moeilijkste wordt om vijfduizend toekomstige lezers te laten weten dat mijn boek er is. Want de moeite waard is het. Ik ben het inmiddels voor de tiende keer aan het lezen (de zoveelste drukproef) en geniet er nog steeds van. Ik ben blij dat ik zo’n leuk boek geschreven heb, anders zou het me denk ik langzamerhand mijlenver de keel uithangen.

Binnenkort ga ik jullie, lezers van mijn blogs, vragen mijn boek onder de aandacht van zo veel mogelijk potentiële lezers te brengen. Samen moet het ons toch wel lukken om vijfduizend lezers te vinden. Anders wordt het wel een heel dure bank.

‘Cupcakes en een koffer’ ISBN 978-90-821397-0-9
Binnenkort overal te koop voor slechts € 16,95 (o.a. boekenbestellen.nl; www.yaramarch.nl)

Spannend, intrigerend, meeslepend
Romantisch, ontroerend, hilarisch
En slagroom, heel veel slagroom

P.S. Nog maar ongeveer 3 weken en je kunt het eindelijk lezen

Heren en dames medeondernemers:

Nog op zoek naar een leuk relatiegeschenk of iets voor in het kerstpakket. Denk dan eens aan deze heerlijke chicklit vol actie én een thriller vol romantiek.

Vanaf 100 exemplaren mag de uitgever u een aantrekkelijke korting bieden.
Bovendien komt Yara March in overleg tijdens een van uw evenementen langs voor een Meet & Greet. 

Een gedachte over “Uitgever gevonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *