#Pop-up schrijvers

Weet jij nog wanneer je je eerste pop-up boek las? Laatst las ik een meisje van 3 voor uit mijn verzameling pop-upboeken. Voorzichtig peuterden de kleine vingertjes aan de schuifjes om weer een nieuwe figuur tevoorschijn te laten komen. Het van gespannen inspanning naar buiten wippende tongetje, de rode wangetjes van agitatie, maar vooral de ongebreidelde nieuwsgierigheid om op ontdekkingstocht te gaan, was een genot om naar te kijken.

content/uploads/2015/02/IMG_4323_lichter_vertikaal_Yara_March_Tango_met_een_knal.jpg”>IMG_4323_lichter_vertikaal_Yara_March_Tango_met_een_knal

Daar moet een programma als @DWDD aan gedacht hebben bij het bedenken van zijn eigen pop-up activiteiten. Naast de pop-up wetenschappers kort geleden het pop-up museum.

Hetzelfde plezier, het enthousiasme, de nieuwsgierigheid en de verwondering zie je ook van de gezichten van zowel publiek als samenstellers/tijdelijke conservatoren/wetenschappers af stralen.

In dit rijtje past natuurlijk mijn initiatief om in de trein te gaan voorlezen buitengewoon goed. Deed ik het vorig jaar nog alleen, dit jaar heb ik een groep schrijvers om me heen verzameld die net als ik met veel plezier voor gaan lezen uit eigen werk. Op 15 maart zul je kris-kras door Nederland in de trein schrijvers tegen komen die voorlezen uit eigen werk. Dichters, literatoren, fantasy, non-fiction, feelgoodromans, thrillers, horror, jeugdliteratuur, YA en nog veel meer. Laat je verrassen, ontdek, maar vooral geniet.

Tot de 15e

Yara March gaat 15 maart in de trein samen met nog veel meer collegaschrijvers voorlezen uit eigen werk (‘Cupcakes en een koffer’; ‘Tango met een knal’; preview ‘Geknipt voor haar’)

Wie ga jij 15 maart ontmoeten in de trein?

Lydia Rood
Neemt in haar eentje met haar grote oeuvre voor zowel volwassenen als kinderen al een groot deel van bovengenoemde genres voor haar rekening
Ilse Ruijters
Schrijfster van de huiveringwekkende thriller ‘De onderkant van sneeuw’
Theo Jongedijk
Voormalig onderzoeksjournalist bij de Telegraaf;schrijver ‘Onthullingen van een nieuwsjager’
Eline Stiekema
Winnaar chicklitwedstrijd 2013 chicklit.nl; schrijfster “Dubbelspel
Katja de Man
Schrijfster van ‘Wildevrouw’
Terrence Lauerhohn
Schrijver van de dark fantasy roman ‘De negen cirkels’
Sherry Hussain
Schrijfster ‘Sara en Fayzan een liefde vol illusie’, redacteur bij virtualbeauty, www.vbnow.nl

(P.S. 15 maart reis je met het boekenweekgeschenk gratis in alle treinen van de NS)

Ben je schrijver en wil je graag meedoen? Meld je aan bij 202Publishers-Uitgevers!
info@202publishers.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *