Ben jij een verhalenverteller of een voorleesmoeder of -vader?

Mijn moeder las eigenlijk nooit voor. Mijn moeder vertelde verhalen. Verhalen uit haar jeugd. Over het kattekwaad dat ze uithaalde, maar ook over Klein Duimpje, over de poppendokter, muisje piep en ze declameerde nog veel meer rijmpjes en versjes die zij weer van haar moeder heeft geleerd. Veel van de verhalen ontstonden ter plekke en het is jammer dat we ze nooit op papier gezet hebben. Niet alleen luisterden wij altijd ademloos toe, ook haar kleinkinderen lieten haar niet naar huis gaan als ze niet minstens één van haar verhalen verteld had.

Ik heb voorlezen altijd heel leuk gevonden. Meer nog dan van het voorlezen houd ik ervan om eens lekker gek te kunnen doen, zonder dat ik er vreemd op aangekeken word. Gekke stemmetjes maken mag. Fluisterend de spanning opbouwen om de kinderen het dan uit te laten schreeuwen van schrik als ik ineens een raar en onheilspellend geluid maak.
Voorlezen was voor mij dan ook altijd meer een stukje drama neerzetten, het verhaal tot leven laten komen. Ik had er een boek voor nodig. Mijn moeder niet. Die verzon het verhaal ter plekke. En jij, ben jij een verhalenverteller of een voorleesmoeder of –vader?

Wil jij voorgelezen worden?
10496032_356796941140975_5555234884520899877_o kopie

Yara March gaat 15 maart in de trein samen met nog veel meer collega-schrijvers voorlezen uit eigen werk (‘Cupcakes en een koffer’; ‘Tango met een knal’; preview ‘Geknipt voor haar’
Laat je verrassen door schrijvers van boeken in diverse genres waaronder: fictie, non-fictie, fantasy, horror, jeugdliteratuur, Young Adult,historische romans, thrillers, romantiek, literatuur, gedichten en nog veel meer.

Wie ga jij 15 maart ontmoeten in de trein? (P.S. 15 maart reis je met het boekenweekgeschenk gratis in alle treinen van de NS)

Ben je schrijver en wil je graag meedoen? Meld je aan bij 202Publishers-Uitgevers!
info@202publishers.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *